Egy tizenegy éves német fiú beült egy buszba, és elvitte

külföld
2016 augusztus 05., 07:59
comments 113

Egy tizenegy éves ingolstadti iskolás fiú látott egy forgalomból kivont buszt a javítóműhelyben. Besétált, felszállt a buszra, leült a sofőr székébe, és elhajtott.

Észak felé indult a busz szokásos vonalán, még a megállókban is megállt, rendesen felvette az utasokat.

photo_camera Busz Ingolstadtban.

Minden jó dolog elrontója, a rendőrség akadályozta meg, hogy tovább élje álmait a fiú: négy kilométer buszvezetés után véget vetettek az útnak. Több autóvezető és utas is jelzett a rendőrségnek, hogy valami nincs rendben a buszvezetővel.

Amikor a rendőrök megállították a buszt, a fiún kívül három utas tartózkodott az utastérben – ők azt mondták a rendőröknek, hogy ugyan meglepődtek, hogy milyen fiatal a buszvezető, de nem láttak komolyabb problémát ebben. Kihallgatták tettéről a kisfiút is, ő azt mondta a rendőröknek, hogy mindig is nagy buszrajongó volt – ezért tudta, hogyan kell vezetni a buszt, melyik gombra nyílik az ajtó és a többi. Buszrajongását az anyja is megerősítette, stimmeltek a vallomások, ezért este 9 körül elengedték az örsről. (Bayerische Rundfunk)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.