Az Amerikai Torna Szövetség is elfojtott egy rakás szexuális zaklatási ügyet

sport
2016 augusztus 06., 15:54
comments 48

Hosszú cikket közölt az IndyStar az Amerikai Torna Szövetség (ottani nevén USA Gymnastics, rövidítve USAG) sötét ügyeiről. Az írás szerint a szövetség több esetben is segített az amerikai tornaedzőknek abban, hogy elkenjék a tanítványaik által ellenük felhozott vádakat.

Az ilyen vádat általában szexuális zaklatásokról, néha bántalmazásokról szóltak, és a cikk szerint rendszerszinten ment a szövetségben az ilyen ügyek eltemetése.

Sőt a szövetség kapott figyelmeztetéseket is, mégsem változtattak ezen a gyakorlaton.

Az IndyStar szerint egy edző Georgia államban 7 éven át zaklatta a lány tanítványait, miután a szövetség nem foglalkozott az edző ellen érkező első négy panasszal.

Az edző elleni perben végül 2013-ban a szövetség két munkatársa is eskü alatt vallotta, hogy az ilyen panaszok figyelmen kívül hagyása a rutinszerű működés része volt a szövetségnél.

(A címlapi kép a 2015-ös gimnasztika vb-n készült.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.