Burkát égetnek az Iszlám Államtól megszabadult szír nők

külföld
2016 augusztus 06., 06:14

"A fenébe ezzel a hülyeséggel, amit hordanunk kellett. Emberek vagyunk, tehát szabadok vagyunk"

- mondja egy szír nő, miközben lángra lobbantja szemükön kívül mindent takaró burkáját más nőkkel egyetemben. Manbij városában, Észak-Szíriában sikerült megfékezni az Iszlám Államot, a helyi nőket és gyerekeket felszabadították, így ünnepeltek.

link Forrás

A nők arról beszéltek, amíg a település az ISIS megszállása alatt volt, nem nézhettek tévét, nem telefonálhattak, elvették tőlük a húst és a kenyeret, hagyták őket éhezni. A nőket burka viselésére kényszerítették, a férfiakat megölték vagy bebörtönözték. A tömeg siratja őket, de egyben örül is saját szabadságának. (Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.