Van az a pénz, amiért Dzsudzsák már 29 évesen feladhatja karrierjét

futball
2016 augusztus 06., 07:22
comments 194

A nso.hu értesülése szerint napokon belül bejelentik, hogy a magyar válogatott kapitánya, Dzsudzsák Balázs az Arab Emírségekbe, az al-Vahdához szerződik.

Ha így lesz, Dzsudzsák és menedzsere a hangzatos nyilatkozatok után nem először dönt a pénz mellett a szakmai kihívások helyett.

MTI Fotó: Illyés Tibor
photo_camera MTI Fotó: Illyés Tibor

A légióskodást a holland Eindhovennél kezdő szélső komolyabb klub helyett a rengeteg pénzből nagycsapatot építeni akaró dagesztáni Anzsihoz szerződött 2011-ben, 14 millió euróért. Az átigazolása miatti kritikákon megsértődött játékos kevés ideig volt itt, a Dinamó Moszkvánál folytatta, ahol még több pénzt adtak érte, 19 millió eurót. Itt viszont a teljesítményével már nem tudta feljebb srófolni az árát, a török középcsapat Bursapor 11 millió eurót adott érte.

A játéka egyértelmű csalódás volt a törököknél, de az Európa-bajnokság miatt úgy tűnt, Dzsudzsáknak összejöhet még egy Bundesliga-szerződés, érdeklődött iránta a Schalke és a Hertha is, de a görög Olymipakoszról is lehetett hallani. Mindhárom előrelépést jelentett volna, Dzsudzsák is azt mondta, hogy Nyugatra vágyik, de a hírek szerint a befutó mégis az al-Vahda lehet.

Hogy miért? Dzsudzsák állítólag annyit kereshet, mint karrierje során sehol, még Oroszorzágban sem: évi 3.36 millió eurót, 1 milliárd 44 millió forintot.

Ezzel Németh Krisztián után Dzsudzsák lehet a másik olyan Eb résztvevő, aki 30 éves kora alatt elment pénzt keresni az arab fociba.

Az al-Vahda a bajnokságban harmadik lett, így jogot szerzett az indulásra az ázsiai Bajnokok Ligájában. Az is valami.

Eközben a Dzsudzsákhoz hasonlóan szintén 29 éves Guzmics Richárd a lengyel bajnokságból az olaszba tart, a feljutó Pescarához. Igaz, jóval kevesebb pénzért.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.