Hosszú Katinka aranyérmes 100 méter háton is

sport
2016 augusztus 08., 23:32
Salih Zeki Fazlioglu / Anadolu Agency
photo_camera Salih Zeki Fazlioglu / Anadolu Agency

100 méter háton nem olyan hatalmas előnnyel, mint 400 méter vegyesen, inkább taktikus versenyzéssel nyerte meg Hosszú Katinka saját második, a magyar csapat harmadik aranyérmét Rióban.

A hétfő este az ötös pályán úszó Hosszú szinte ijesztően lassan kezdett, 50 méternél mindössze hatodikként fordult. Aztán gyorsan kiderült, hogy pontosan tudja, mit csinál, 25 méterrel a vége előtt befogta az élmezőnyt, az utolsó métereken pedig annyira belehúzott, hogy végül három tizedmásodperces előnnyel, 58:45-ös új országos csúccsal nyert.

Második az amerikai Kathleen Baker, míg a bronzérmen az azonos időt elérő kanadai Kylie Masse és a kínai Fu Yuanhui osztoztak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.