Eltévedtek a biztonságiak Rióban, az egyiküket fejbe lőtték

sport
2016 augusztus 11., 21:04
comments 97

85 ezer rendőr és katona vigyáz Rio de Janeiróban az olimpia rendjére, az egyiküket szerda délután fejbe lőtték. Kórházban ápolják, úgy tűnik, hogy túl fogja élni.

Három rendőr egy autóval a repülőtérre akart menni, de elvétették, hogy hol kellett volna letérniük, és egy híresen durva környékre keveredtek, az úgynevezett Mare nyomornegyedbe.

Járőrök a Mare nyomornegyedben. Fotó: CHRISTOPHE SIMON / AFP
photo_camera Járőrök a Mare nyomornegyedben. Fotó: CHRISTOPHE SIMON / AFP

Hamar az autójukra lőttek egy sorozatot, és egy Helio Vieria nevű tiszt fejét eltalálta az egyik golyó. Négyórás műtéttel mentették meg az életét. A másik két rendőr csak könnyű sérülést szenvedett az autó üvegcserepeitől.

Ez volt eddig a legsúlyosabb olimpiához kapcsolódó támadás Rióban.

Csütörtökön a környéken hatalmas razziát tartottak, a rendőrök házról házra keresték a tetteseket, mesterlövészek pásztázták az utcákat és alacsonyan szálló helikopterek repkedtek a házak felett. Senkit sem kaptak el, de a rendőrség már sejti állítólag, hogy kik lehettek az elkövetők, két embert köröznek.

Csütörtökön egy újságírókat szállító buszt dobáltak meg kővel. (ap)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.