Év csalási kísérlete: ellenőrnek adta ki magát két nő egy fodrászatban, ingyen póthajat akartak

bűnügy
2016 augusztus 12., 05:43
photo_camera Ezt akarták, ezért mentek. Foto: pixabay
Egy belvárosi fodrásszalonban történt az eset: két szépkorú hölgy, V. Mária 53 éves pusztavámi és H. Lászlóné 68 éves pesti lakos bekopogtattak azzal, hogy kormányhivatali ellenőrök és rutinellenőrzést tartanak.

Nem hirtelen jött bohóság volt az ötlet, hamis igazolvány is volt náluk. Engedélyeket, papírokat kértek be, és több milliós büntetést helyeztek kilátásba, ha két nappal későbbre a fodrászok nem állnak elő a kért iratokkal. De gyanúsan viselkedtek, a tulajdonosok pedig jelentették az esetet a rendőrségen, így aztán két nappal később már a nyomozók is ott ültek a szalonban, amikor visszatértek az ál-ellenőrök.

A két ezúttal azzal jött, hogy a hiányosságok miatt kénytelenek több százezer forint bírságot kiszabni, de elállnak ettől, ha a fodrászok ingyen készítenek nekik póthajat. Lebuktak, a rendőrök előbújtak, és előállították őket. A nőknél volt még POLICE feliratú jelvény (!) és egy kamu ellenőrzési napló is.

Szabadlábon zajlik ellenük a nyomozás csalás vétségének gyanúja miatt. (police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.