Japán ellen megszerezte első győzelmét a vízilabdacsapat

sport
2016 augusztus 12., 13:11

Szokás szerint gyors magyar góllal kezdődött a negyed, Varga Dénes passzából Varga Dániel lőtt távolról nagy gólt, 14:5. Vámos góljával pedig újra tíz gólra nőtt a különbség. A japánoknak sikerült újra tízen belül kerülniük, aztán a kicsit leeresztő, félgőzzel támadó magyarok egy hibáhát kihaszlva Kodzsi a félpályáról emelte át a kapujától távol tempózó Nagy Viktort, 15:7.

Erre már Hosnyánszkynak is felelnie kellett, akinek ez csak az első gólja volt a meccsen. Kis Gábornak pedig az ötödik az, amit 42 másodperccel a vége előtt lőtt, újra tíz gólra növelve a magyar előnyt.

A japánok okoztak már meglepetést ezen a tornán, a magyarokat magasra feltolt védekezéssel és gyors megúszásokkal próbálták meglepni. Szerencsére ez csak az első negyed első percében sikerült, utána már inkább a magyarok használták ki a kockázatos japán taktikából adódó lehetőségeket. Sokszor sikerült tisztára játszaniuk magukat, és az első két negyedben nagy hatékonysággal értékesítették is ezeket a helyzeteket.

A félidőben már nyolc góllal vezetett Magyarország, ez meg is látszott, onnantól sokkal lazábban, játékosabban, nem teljes erőből játszottak a magyarok, de azért így is lőttek még hat gólt. A korábbi negyedekről írtakat a negyed eredményére kattintva érhetik el.

Magyarország-Japán 17:7 (5:1, 6:2, 2:2, 4:2)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.