Összecsapások voltak Milwaukee-ban, miután a rendőrök lelőttek egy felfegyverzett fekete férfit

külföld
2016 augusztus 14., 07:16
comments 128

Mintegy száz tiltakozó csapott össze rendőrökkel Milwaukee városában, az Egyesült Államokban szombat este az után, hogy egy rendőr üldözés után agyonlőtt egy fiatal fekete férfit.

A felháborodott tömeg legkevesebb négy üzletet felgyújtott, köztük egy benzinkutat és egy bankfiókot is, egy rendőrt pedig téglával dobtak meg.

A rendőrség közölte: három embert őrizetbe vettek a történtek miatt.

link Forrás

Az indulatok azt követően szabadultak el, hogy egy rendőr agyonlőtt egy helyi férfit. A rendőrök félreállítottak egy autót, amelyben ketten ültek, majd mindketten kiszálltak és megpróbáltak futva elmenekülni. A rendőrök üldözőbe vették őket, és az egyiküket lelőtték. A jelentés szerint lőfegyver volt nála, de azt nem tudni, hogy használta-e a rendőrök ellen.

A város polgármestere, Tom Barrett tudatta: a wisconsini hatóságok ki fogják vizsgálni a történteket, a halálos lövést leadó rendőrön testkamera is volt. (Guardian/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.