Szabálysértési eljárás is indult a taxis ellen, aki 25 ezer forintért vitt volna egy írt a Sziget fesztiválról a Margitszigetre

bűnügy
2016 augusztus 15., 16:23
comments 147

Szabálysértési eljárás keretében vizsgálja a rendőrség a fuvardíj arányosságát annak a taxisnak az ügyében, aki ellen önbíráskodás miatt indítottak eljárást, mert a gyanú szerint megütött egy ír utast, majd ismeretlen területre vitte, miután a férfi sokallta a 25 ezer forintos fuvardíjat a Sziget fesztiválról a Margitszigetre - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI megkeresésére.

A police.hu-n vasárnap megjelent közlemény szerint az ír férfi a Sziget fesztiválról akart szállásához, a Margitszigetre menni. Mivel a fuvar végén nem tudott kártyával fizetni, a taxis elvitte egy automatához.

Miután az utas kivett 20 ezer forintot, a taxis azt közölte vele, hogy csak akkor viszi vissza szálláshelyére, ha 25 ezer forintot fizet a fuvarért.

Az utas sokallta az összeget, ezért arra kérte a taxist, hogy vigye a rendőrségre, aki ezután megütötte a férfit, majd egy, az utas számára „ismeretlen, hegyes vidékre” vitte, és közölte vele, akkor viszi vissza a városba, ha kifizeti a 25 ezer forintot. A férfi odaadta neki a pénzt, de a taxis kirángatta utasát az autóból, majd elhajtott.

Az ír férfi feljelentést tett. A rendőrök azonosították az elkövetéssel megalapozottan gyanúsítható D. József 45 éves budapesti férfit, akit kihallgattak. Önbíráskodás megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást ellene.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.