Kivédi a magyarok szemét a crnagorác kapus

sport
2016 augusztus 16., 14:32

A második negyed elején se váltak pontosabbá a magyar lövések, Varga távoli lövését hárította biztosan a nagy formában védő Sćepanović. Cserébe jól védekeztek, a montenegróiaknak előnyből se sikerült betalálniuk. Az ellenakcióból Vámos lőtt pattintásból a felső kapufára, ahonnan lefele vágódott a labda, de nem a kapuba.

Fordulásból Radović pont Vámos feje fölött lőtt hatalmas gólt, 1:3.

A magyarok valamiért még mindig messziről próbálkoztak, de Sćepanović Hosnyánszky lövését is megfogta, ez már a hetedik védése volt másfél negyed alatt. A montenegróiaknak bezzeg ment távolról, Ivočić egyből rálőtt egy öt méteren túli szabaddobást, 1:4.

A behúzódó montenegrói védelem továbbra is csak távoli lövésekre adott esélyt, ám azok továbbra se mentek: Kiss lövése már a kaput se találta el. Legalább az ellentámadást sikerült kivédekezni, ezután Benedek szövetségi kapitány időt kért, és lecserélte Nagy Viktort, akinek nem volt védése.

Az időkérés után sajnos ugyanott folytatták a magyarok, Varga Dániel blokkba lőtt távolról, Sćepanovićnak már védenie se kellett. A montenegróiak is mellé ejtettek, aztán visszaúszás közben szabálytalankodtak, de Hosnyánszky a kapusba lőtt előnyből. Szögletre ment, és még mindig előnyben volt a csapat, így sikerült bejátszani centerbe Erdélyi Balázsnak, akinek végre sikerült ellőnie Sćepanović mellett, 2:4.

Furcsa góllal növelte előnyét Montenegro. Szabaddobást kaptak, amit kivittek öt méteren kívülre, bár a szabálytalanság nem ott volt. Elvileg nem szabadott volna egyből kapura lőni, de ráemelték, be is ment, a bírók meg valamiért megadták. Cserébe végre sikerült távolról gólt lőni. Varga Dénes a blokkoló és a kapus hóna alatt szerezte meg a magyarok harmadik gólját, 3:5. Fél perccel a vége előtt a Nagy helyére beállt Decker jól jött ki a kapuból és labdát szerzett, de az ellentámadásból nem lett gól.

Magyarország-Montenegró 3:5 (1:2, 2:3)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.