Tarlós Istvánnak a szabadsága alatt kell közügyekkel, monopolgyanús turistabusz-tenderrel kell foglalkoznia :(

Tbg
Budapest
2016 augusztus 16., 11:03
comments 67

Budapest főpolgármesterének szabadságát is sikerült megzavarnia a budapesti turistabusz-piac átalakítására kiírt tendernek.

Mint arról több lap beszámolt, a fővárosi turisztikai célúű utaztatásra meglehetősen különös körülmények között és feltételekkel írt ki tendert a BKK idén kora nyáron.

A kiírás egyfelőle sokáig nem jelent az uniós közbeszerzési értesítőben, másfelől olyan brutális feltételekkel írták ki a tendert, amellyel könnyedén monopolhelyzetbe kerülhet a piacon a nyertes cég. Verseny nélkül pedig a szolgáltatás színvonala romolhat, a szolgáltatás árai nőhetnek.

Ezt nem az újságok, hanem maga a Gazdasági Versenyhivatal még július közepén vetette papírra. Aggodalmaikat meg is küldték a Fővárosi Önkormányzatnak, ám a hivatal – a Népszabadság értesülése szerint – nem válaszolt az aggodalmakra.

Egészen mostanáig, Tarlós István ugyanis megelégelte a hallgatást, és rövid közleményben válaszolt:

„Ellentmondásos és furcsa hírek érkeznek a Fővárosi Közgyűlés döntése értelmében kiírt Hop on Hop off városnéző buszok koncessziós jogával kapcsolatban. A főpolgármester a mai napig nem találkozott a Gazdasági Versenyhivataltól érkezett levéllel, mivel augusztus 22-ig szabadságon van.”

A főpolgármester egyébként mintha visszavonulót fújna, legalábbis arról is írt, hogy már szó van a tender határidejének esetleges módosításáról, bár valószínűleg ez csak a formai (megkésett meghirdetés) hiányosságokra, és nem a tendernek a piacot monopolizáló feltételeire lesz hatással:

„Szabadsága után azonnal tájékozódni fog, mert a jelek szerint távollétében egyesek visszaélnek a nevével. A főpolgármester telefonon konzultált a BKK vezérigazgatójával, és várható a beadási határidő esetleges módosítása. Az augusztus 22-ével kezdődő héten a Városháza az ügyben tájékoztatót ad ki.”

(MTI/Népszabadság/24.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.