Mészáros Lőrinc perel, amiért Orbán strómanjának nevezik

PÉNZ
2016 augusztus 17., 07:46
comments 240
(Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)
photo_camera (Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

Eddig tűrte Mészáros Lőrinc, Felcsút polgármestere, hogy újságírók, felháborodott, esetleg szimplán megkeseredett polgártársak vagy akár csak politikusok megkérdőjelezzék példátlan lendületű gazdagodásának körülményeit.

A gázszerelőből lett milliárdos, aki állítása szerint az életben a jóistenen túl mindent csak Orbán Viktornak köszönhet, úgy döntött, polgári perbe fogja az Együtt pártot, amely egy júliusi közleményében azt állította: Mészárosnak villája van a horvátországi Ugaljanban, és valójában ő nem más, mint Orbán Viktor strómanja.

Mészáros szerint a valóság ezzel szemben az, hogy nem neki, hanem egy cégének van csak nyaralója Horvátországban, ő pedig nem a miniszterelnök két lábon járó pénztárcája.

A polgármester perel azért is, mert egy másik közleményben az ő földjeit a miniszterelnök érdekeltségeiként emlegették, a keresetet pedig nem más jegyzi, mint Vörös József, aki épp Mészáros nevében licitált Felcsút környéki földekre. Vörös szerint,

"Mészárost rossz színben tüntetik fel azok az állítások, amelyek szerint befektetéseivel nem a saját – tavaly még 9, idén már 24 milliárd forintra saccolt – vagyonát, hanem Orbán Viktorét növeli."

Mindenesetre ha Mészáros innentől minden strómanozásba beleáll, valószínűleg elég sok dolga lesz Vörös Józsefnek, mert ez az egyesek szerint megalapozott, mások szerint megkérdőjelezhető tényállítás az elmúlt hónapban és években elég sok helyen megjelent a sajtóban és hangzott el politikusoktól. (Népszabadság)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.