Minden idők legsúlyosabb szurkolói alázását mutatták be a Dinamo ultrái a városi rivális Steaua BL-meccsén

futball
2016 augusztus 17., 09:26
comments 154
Foto: Twitter / Michael E. Gooner
photo_camera Foto: Twitter / Michael E. Gooner

Harminc éve már, hogy a Steaua Bukarest a Bajnokcsapatok Európa-kupája döntőjében legyőzte a Barcelonát és felült Európa trónjára.

A román csapat emblematikus tulajdonosa, a mágnás Gigi Becali méltó módon akarta megünnepelni az évfordulót, és erre kitűnő alkalmat szolgáltatott, hogy a csapat a Manchester City-t fogadta hazai pályán a Bajnokok Ligája selejtezőjében.

Becali egy profi céget akart felbérelni, akik megtervezték a szurkolói koreográfiát a nagy meccsre. Az ajánlattevők közül az egyik referenciaanyagként a Borussia Dortmund 3D-s koreográfiáját mutatta fel, ráadásul ingyen vállalta az első munkát, ha aztán újra asztalhoz ülnek egy hosszútávű szerződés reményében.

photo_camera Gigi Becali, a Steaua elnöke. Foto: AFP / DANIEL MIHAILESCU / AFP PHOTO / DANIEL MIHAILESCU

A szurkolóknak a székeikre voltak helyezve azok a pólók, amiket aztán a csapatok kivonulásakor vezényszóra öltöttek magukra. De ebből nem valami steauás örömének formálódott ki, hanem az, hogy

DOAR DINAMO BUCURESTI

- azaz CSAK A DINAMO BUKAREST, ez díszelgett a stadionban percekig, és a szurkolóknak, miközben csapatukat éltették, fogalmuk nem volt arról, hogy közben dinamós látványt nyújtanak.

A szervező cég mögött valójában a városi rivális Dinamo egyik ultracsoportja állt, ők helyeztették el a pólókat a székeken és aláztak meg saját csapata előtt 45 ezer Steaua-szurkolót. A játékosokra is elég bénítóan hatott az akció, mert nagyon simán, 5-0-ra kikaptak otthon az esélyesebb britektől, akik Agüero révén még két büntetőt is kihagytak.

Nem biztos egyébként, hogy itt vége a történetnek, mert a hétvégén Steaua-Dinamo bajnokit rendeznek. (Ultras-TIFO/ NSO, címlapfotó: ultras-tifo.net)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.