Az MTVA szerint Georg Spöttle, akivel állítása szerint földönkívüliek emberkedtek, hiteles és releváns biztonságpolitikai szakértő

POLITIKA
2016 augusztus 18., 07:58
comments 227

Miután szerdán arról írtunk, hogy Georg Spöttle, a kormány egyik kedvenc biztonságpolitikai szakértője korábban azt állította, tetőtől talpig átvizsgálták a földönkívüliek, megkérdeztük az MTVA-t, hogy továbbra is hiteles szakértőnek tartják-e a köztévén rendszeresen nyilatkozó Spöttlét.

Ezt a választ kaptuk:

„Amit Georg Spöttle migráció és terrorizmus összefüggésében mond, az hiteles, megalapozott, és releváns.

Hogy kinek, milyen hobbyja van a magánéletében, vagy éppen miben hisz, az a közmédiát egyáltalán nem érdekli. Hozzátesszük, nem vagyunk olyan információk birtokában, melyek 100%-osan kizárják a földönkívüli élet lehetőségét a világegyetemben.

Georg Spöttle ezirányú érdeklődését ezért nem minősítjük, ahogy azon sem élcelődtünk soha, Hillary Clinton elnökjelölt őszinte ígéretet tett arra, győzelme esetén nyilvánosságra hozza az Egyesült Államok UFO-aktáit, és az 51-es körzet mindezidáig elhallgatott titkait.

Egy szó mint száz: mindenkinek meglehetnek a különös hóbortjai, Spöttlének és amerikai elnökjelöltnek egyaránt, a közmédiát ez egyáltalán nem zavarja.

Különösen úgy nem, ha – mint Spöttle esetében – egy olyan emberről beszélünk, aki érti azt, amiről beszél, és akinek az illegális migrációval kapcsolatos prognózisai sajnos eddig minden esetben hajszálpontosnak bizonyultak.”

Megkerestük a Kormányzati Tájékoztatási Központot is, hogy Tuzson Bence kormányzati kommunikációs államtitkár, aki Spöttlével együtt tartott előadást, még mindig hiteles szakembernek tartja-e a Zara hotel biztonsági főnökét, de nem kaptunk választ.

Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő beszél a Migráció Európában című előadáson a 27. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban (Tusványos) az erdélyi Tusnádfürdőn, a Lőrincz Csaba sátorban július 22-én. Balról Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke.
photo_camera Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő beszél a Migráció Európában című előadáson a 27. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban (Tusványos) az erdélyi Tusnádfürdőn, a Lőrincz Csaba sátorban július 22-én. Balról Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke. (Fotó: Máthé Zoltán / MTI)

A kormány az RTL Klub híradójának azt mondta, Spöttle nem tanácsadója a kormánynak, és a személyét támadó híreket a kormánynak nem dolga kommentálni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.