Ryan Lochte már egészen másként emlékszik kirablására

sport
2016 augusztus 18., 09:37
comments 67

Miközben három társát feltartóztatták a brazil hatóságok - a hírek szerint James Feigent őrizetbe is vették, Gunnar Bentzet és Jack Congert a hazainduló repülőgépről szedték le - Ryan Lochte egy televíziós interjúban szinte minden részletében megváltoztatta kirablása történetét.

Gunnar Bentz (középen) és Jack Conger (mögötte) a brazil rendőrök gyűrűjében a riói reptéren. A két úszót szerdán vették őrizetbe, hogy kihallgassák őket a különös rablási történetről. Chris McGrath/Getty Images
photo_camera Gunnar Bentz (középen) és Jack Conger (mögötte) a brazil rendőrök gyűrűjében a riói reptéren. A két úszót csütörtökön vették őrizetbe, hogy kihallgassák őket a különös rablási történetről. Chris McGrath/Getty Images

Lochte, három társával szemben már rég elhagyta Brazíliát, ügyvédje szerint még azelőtt, hogy a brazil bíróság elrendelte volna útlevele elkobzását. A bíróság azért rendelte ezt el, mert a rendőrség kételyeket fogalmazott meg Lochte történetével kapcsolatban, így tisztáznia kellett volna magát a hamis vád gyanúja alól.

Lochte eredetileg azt állította, hogy rendőrigazolványt mutogató egyenruhások rabolták ki úgy, hogy közben fegyvert szegeztek a fejéhez. Most viszont már úgy emlékszik, hogy

  • nem rendőrnek öltözött rablók állították meg a taxijukat;
  • és nem szorítottak fegyvert a fejéhez.

A legújabb változat szerint egy benzinkúton rabolták ki őket, ahol megálltak tankolni, a fegyvert pedig csak ráfogták.

Lochte történetének hitelességével szemben már szerdán kételyek merültek fel. A rendőrség ekkor mutatta be az olimpai falu biztonsági kameráinak felvételét, amelyek alapján egyrészt kiderült, hogy állításukkal szemben az úszók nem hajnali négykor, hanem reggel hétkor értek vissza szállásukra. Másrészt az is látszott a felvételen, hogy a beléptetéskor kötelező átvizsgálás előtt gondosan kipakolják tárcáikat - amiket állítólag elraboltak tőlük a nem rendőr rendőrök, akik a legújabb vallomás szerint talán ott se voltak.

A brazil rendőrök szerint már Lochte és Feigen eredeti vallomása között is ellentmondások voltak mind az eset helyét, mind a támadók számát illetően. Az sem erősíti történetüket, hogy egyelőre még nem sikerült megtalálni a taxist sem, akinek a kocsijában rájuk támadtak. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.