Az ISIS úgy menekült el, hogy civil túszokkal vette körül magát

Terrorizmus
2016 augusztus 19., 08:38
comments 195

Olyan légi felvételek kerültek napvilágra, amiken az látható, hogy az Iszlám Állam harcosai az észak-szíriai Manbidzsból menekülve civilekkel vették körbe magukat, nehogy rájuk támadjanak.

link Forrás

Az amerikai támogatással az ISIS harcosait északra, a török határ felé elűző kurdok és arabok így nem támadtak rájuk, mert minden autóban civilek is voltak. Szombaton több száz civilt engedtek szabadon, míg mások megszöktek.

Manbidzset 10 hetes harccal, többek között légitámadással és bombázással sikerült visszafoglalni az Iszlám Államtól. Az iszlamistáknak egyébként felajánlották, hogy szabadon távozhatnak egy útvonalon, ha nem bántják a civileket, de ezt elutasították. Chris Garver amerikai katonai szóvivő szerint az ISIS direkt azt akarta, hogy az ellenségei ártatlan civilekkel is végezzenek, hogy ezt felhasználhassa propagandaként. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.