Lemondott Trump kampányfőnöke

külföld
2016 augusztus 19., 12:37
comments 15

Felmondott Paul Manafort, Donald Trump kampánymenedzsere, közölte az amerikai republikánus elnökjelölt.

Manafort 2016 nyarán, még Trump kampányfőnökeként.
photo_camera Manafort (Drew Angerer/Getty Images/AFP)

Manaforton egyre nagyobb volt a nyomás, hiszen a korábban a Putyin-báb ukrán elnök Viktor Janukovicsnak is tanácsot adó szakemberről kiderült, lobbizott is Janukovicsnak, ráadásul ezt nem jelentette az ügyben illetékes szervezetnek.

Manafortot már tegnap gyakorlatilag lefokozták, hiszen Trump új embereket nevezett ki kampánycsapata élére, köztük a Breitbart nevű jobboldali összeesküvés-portál egyik vezetőjét, Steve Bannont. Azt egyelőre nem tudni, az új emberek milyen irányt fognak adni kampányának: egyes vélemények szerint még erősebben fogja sulykolni az eddigi üzeneteit és önmagát adva szórakoztatni a rá kíváncsi (főleg képzetlen, fehér, férfi) tömegeket, mások szerint viszont muszáj lesz valahogy nyitnia a szélesebb választóközönség felé. Igaz, eddig főleg éppen Manafort volt az, aki ez utóbbi irányba próbálta volna terelni Trumpot, sikertelenül. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.