Alsónémediben napi 800 forintos adót vetnek ki arra, akinek nincs munkája

POLITIKA
2016 augusztus 21., 14:47
comments 376

Van pár elég érdekes helyi adó, amióta a parlament lehetővé tette, hogy gyakorlatilag bármilyen alapon kivethessenek adókat az önkormányzatok. A hvg.hu például arról ír, hogy Alsónémedi önkormányzata fél óra alatt megalkotott egy rendeletet, ami szerint

napi 800 forintot kell fizetnie annak, akinek több mint 90 napja nincs bejelentett munkája, vagy aki nem saját, illetve rokonai tulajdonában álló ingatlanban lakik.

A képviselőtestület ellenszavazat nélkül fogadta el a rendeletet, aminek része, hogy az önkormányzat megbízottai bármelyik magánházba bemehetnek, hogy ellenőrizzék az esetleges adóelkerüléseket.

A képviselő-testületi ülésen elhangzott az is, hogy a rendeletet célja valójában nem is a bevételnövelés, hanem az, hogy távol tartsák a településen most nagy számban jelen lévő, főleg idénymunkákra érkező románokat és romániai magyarokat. (hvg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.