Őszre lesznek meg az új tankerületek, ígéri a Klik vezetője

oktatás
2016 augusztus 22., 05:05

A Magyar Idők hétfői számában jelent meg beszélgetés a Klik vezetőjével, aki szerint az 58 új tankerületi központ az őszi szünet végén kezdi meg működését. A vezetőket már kiválasztották, a székhelyek véglegesítése folyamatban van, mondta Pölöskei Gáborné, aki szerint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnak megszűntek az adósságai.

photo_camera Palkovics László oktatásért felelõs államtitkár mellett Pölöskei Gáborné. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Az önkormányzati iskolák állami átvételét az 58 tankerület külön-külön fogja lebonyolítani, az ősz folyamán egyeztetnek a képviselő-testületekkel, polgármesterekkel, hogy novemberre már lezárhassák a tárgyalásokat.

Pölöskei Gáborné a migráns gyerekek összeírásáról szóló híreken felháborodott:

"rendkívül zavaró a listázás szó, felháborít, hogy néhányan negatív kontextusban használják az iskolákkal kapcsolatban. Egy osztálynévsor is lista, és nem lehet biztosítani a szükséges számú tolmácsot sem, ha nem tudjuk, kinek és milyen nyelvű szakemberre van szüksége. A legutóbb dokumentált csaknem 600 migráns gyereknek a jelentős része szeptemberben valószínűleg nem fog megjelenni az iskolákban, de újak is jöhetnek. Felmérésünk szerint jelenleg 36 migráns gyermeknek van tanulói jogviszonya."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.