A Bors jogi lépéseket tesz a Szalai Ádámként nyilatkozó Szalai Ádámmal szemben

media
2016 augusztus 23., 15:15
comments 207

Kedd délután írtunk arról, hogy mekkora trollkodásba futott bele a Bors: a bulvárlap Dobrády Ákos és Iszak Eszter szakításának legújabb fejezetét dolgozta fel, és mivel felmerült, hogy Iszak már a magyar válogatott focistával, Szalai Ádámmal kavar, levelet írtak Szalainak. Csak véletlenül rossznak, a másik Szalai pedig Facebook-ra posztolta ki, hogyan válaszolt a lapnak.

Miután kiderült a trollkodás, a Bors egyszerűen törölte a nem focista Szalai nyilatkozatát a cikkből. Amiben amúgy az volt a legszebb, hogy Szalai nem is hazudott válaszában, mint írta Facebookon, saját nézőpontjából végig igazat mondott. Ez volt az azóta törölt válasza:

Azóta pedig frissítésként a kitörölt válasz helyére új részlet került a Bors cikkében, e szerint jogi lépéseket tesznek a nem focista Szalaival szemben. Ami azért is érthetetlen, mert Facebook-bejegyzésében arról írt, a laptól nem is kérdezték tőle, hogy a focista Szalai-e, egyszerűen kérdezték, ő meg válaszolt.

Ehhez képest most már ez áll a cikk végén:

„A Bors megteszi a szükséges jogi lépéseket azzal a férfival szemben, aki úgy tévesztette meg szerkesztőségünket, hogy a válogatott játékos nevében tett nyilatkozatot elektronikus levélben és visszaélt a kiváló válogatott labdarúgó nevével.”

Sztárfutballisták testrészei a Balaton Soundon. Balról jobbra: Szalai Ádám bal szeme, Sajó Dávid, Dzsudzsák Balázs jobb füle. Fotó: Ács Dániel
photo_camera Sztárfutballisták testrészei a Balaton Soundon. Balról jobbra: Szalai Ádám bal szeme, Sajó Dávid, Dzsudzsák Balázs jobb füle. Fotó: Ács Dániel


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.