Mengyi Roland szerint fel sem vetődött, hogy a korrupciós ügye miatt ki kellene lépnie a Fideszből

bűnügy
2016 augusztus 23., 05:30
comments 101

A Voldemort szerepében ismertté vált Mengyi Roland nem foglalkozik azokkal a pletykákkal, melyek szerint kezd annyira kellemetlenné válni a kormánypártnak, hogy a kármentés érdekében inkább beáldozzák.

Kedden a Népszabadság névtelen, de persze vezető pozíciójú fideszesekre hivatkozva írt arról, hogy a pártban Mengyi ügyét próbálják gyorsan rövidre zárni, és amennyire gyorsan csak lehetséges, próbálnak megszabadulni a képviselőtől. A lap szerint arra igyekeznek rávenni, önként mondjon le parlamenti mandátumáról, és lehetőleg lépjen ki a pártból is, hogy a botrány minél kevésbé ártson a Fidesznek.Kovács Zoltán és Mengyi Rolad kampányolnak - Fotó: Mengyi Roland/FacebookMengyi most a Magyar Nemzetnek azt mondta, nem tud mit mondani ezekre az értesülésekre, nem foglalkozott ezzel. Szerinte fel sem vetődött ilyesmi, azt állította, senki nem kereste meg a Fideszből, és az sem igaz, hogy arra kérték, önként mondjon le mandátumáról.

Azért ennyire azért nem állnak jól dolgai: múlt hét csütörtökön már Polt Péter legfőbb ügyész is arra jutott, hogy kezdeményezte Kövér Lászlónál a korrupciós ügybe keveredett fideszes politikus (mármint Mengyi) mentelmi jogának felfüggesztését. Ugyanis egy uniós pályázati csalások ügyében folyó NAV-vizsgálat során elrendelt lehallgatás anyagaiból kiderült, hogy Mengyi kétszer ötmillió forint „alkotmányos költség” fejében ígérte, hogy elintézi a sikeres pályázatot. Az ügyben a NAV költségvetési csalás és vesztegetés gyanújával indított büntetőeljárást. A NAV azonban politikusok ellen nem járhat el, ezért átadta a büntetőügyet a Központi Nyomozó Főügyészségnek.

Persze Mengyi Roland és Kósa Lajos szerint most is egyszerű félreértésről van szó.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.