Törökország offenzívát indított Szíriába

külföld
2016 augusztus 24., 02:36
comments 44

Török különleges egységek hadműveletet kezdtek Szíria északi részén, hogy elűzzék az Iszlám Állam (IS) terrorszervezetének fegyvereseit a török-szíriai határ térségéből - jelentette szerdán hajnalban az Anadolu állami hírügynökség.

A török offenzíva az Egyesült Államok vezette katonai koalíció harci gépeinek támogatásával zajlik.

Ensar Ozdemir / Anadolu Agency
photo_camera Ensar Ozdemir / Anadolu Agency

Az Anadolu hírei szerint a török hadsereg hajnali egy órakor tüzérségi tűz alá vette a határ mentén a szíriai Dzserablúsz városát.

Törökország a határtérség dzsihadistáktól való "teljes megtisztítását" ígérte hétfőn, miután egy feltételezhetően az Iszlám Államhoz köthető öngyilkos merénylő 54 embert, köztük 22 gyermeket ölt meg egy kurd esküvőn a délkelet-törökországi Gaziantep városában.

A török tüzérség már hétfőn és kedden is csapásokat mért a térségben az IÁ és a Demokratikus Unió Pártja (PYD) nevű legjelentősebb szíriai kurd milícia szíriai állásaira Dzserablúszban, illetve Membidzs városa körül. (BBC, MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.