A Valton egyik tulajdonosa üzemeltetheti a Deák téri Terminál éttermet

Tbg
gazdaság
2016 augusztus 26., 10:19
comments 82

Üzemeltetőt vált a Belvárosban található Deák téri (Erzsébet téri) Terminál étterem, amelyet mostantól a Valton Security egyik tulajdonosának, és fő emberének számító Varga Lajos cége, a STU-SZA viheti tovább, amely a mellette lévő Fröccsteraszt is viszi.

Az eddigi üzemeltetőt, a Pakor-Gasztronómia Kft-t a sajtó Orbán Viktor lányával és vejével, Tiborczcal hozta összefüggésbe, ahogy a Válasz fogalmaz:

„A magyar sajtó az elmúlt két évben minden nyelvi leleményt bevetett (lásd például itt, itt és itt), hogy éreztesse az olvasóval: a budapesti Erzsébet téren nyílt Terminal Étterem a miniszterelnök lányáé/vejéé. Pedig a vendéglátóipari egységet működtető Pakor-Gasztronómia Kft. hivatalos tulajdonosait sem Orbánnak, sem Tiborcznak nem hívták soha.”

A Pakor-Gasztronómia tulajdonosa az a Kárpáti Péter György, aki közben Tiborcz üzlettársával Hamar Endrével elég zsíros állami megbízásokat kapott.

Ám az üzemeltetőváltás sem fogja a pletykák elejét venni, a dealt ugyanis az a Tóth Judit tanúzta le, aki vezette a Tiborcz-érdekeltségnek számító, kastélyokat felvásárló és hasznosító BDPST nevű céget.

„A lényeg: a jövőben a Fröccsterasz és a Terminal immár egy kézben működve várja a nagyérdeműt. A borozócég tavaly 423,5 millió forintos forgalmat bonyolított, az étterem pedig közel 334 milliós bevételt termelt a tulajdonosoknak”

- írja a Válasz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.