Kiszabadult egy Afganisztánban elrabolt segélymunkás

Tbg
külföld
2016 augusztus 29., 02:17
comments 14

Sértetlenül bocsátottak szabadon ismeretlenek egy ausztrál segélymunkást, akit áprilisban Afganisztán keleti részén raboltak el.

A hatvan év körüli nőt, Katherine Jane Wilsont, aki egy afgán művészeket és vállalkozókat támogató civil szervezetet igazgat, Dzsalalábádból hurcolták el rendőrnek öltözött fegyveres férfiak. 

Az ausztrál külügyi tárca nem közölte sem a segélymunkás szabadon engedésének időpontját, sem annak helyszínét.

Augusztus elején ismeretlen fegyveresek a kabuli amerikai egyetem két professzorát, egy amerikai és egy ausztrál állampolgárt raboltak el az afgán főváros központjából.

Az utóbbi időben romlott a közbiztonság Kabulban és a fegyveres csoportok vagy bűnözők gyakrabban veszik célba a külföldieket, mint például hazai politikusokat.

Az emberrablások a leggyakrabban a humanitárius segélyezésben részt vevőket érintik, a diplomaták és a katonai tisztségviselők általában fokozottabb személyi védelemben részesülnek. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.