Ez a szélmalom lesz a megújuló energia jövője?

szélenergia
2016 augusztus 31., 05:38

Mindig vannak új ötletek a szélenergia hasznosításában, egy spanyol mérnök saját szélmalommal próbál betörni a piacra.

Ricardo Morcillo elképzelése radikálisan eltér a megszokott kialakítástól. Szélmalma alacsony, kevésbé zajos, kisebb helyen elfér, kisebb biztonsági zónát igényel, mint a hatalmas oszlopok tetején ülő szélkerekek.

Jelenleg egy 300 kW teljesítményű prototípus üzemel, de a rendszer 1000 kW-ig bővíthető. Természetesen most lenne szükség tömött zsebű befektetőkre, hogy életben maradjon a projekt, és ne csak furcsa vadhajtása legyen a megújuló energiaforrásoknak.

link Forrás


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.