Már a búcsúlevelét is megírta a nyíregyházi gyilkos, de a rendőrök gyorsabbak voltak

bűnügy
2016 szeptember 03., 13:40

Szerda délután lőtte le S. Dan, 54 éves román orvos R. Máriát és férjét, Lászlót, ikergyermekeik szeme láttára. A nő azonnal életét vesztette, a férfit életveszélyes állapotban szállították kórházba. A támadót csütörtökön kommandósok fogták el Kolozsváron. A sátoraljaújhelyi kórházban tüdőgyógyász főorvosként dolgozó gyilkos az előzetes letartóztatásáról döntő tárgyalás után bevallotta, hogy végezni akart magával, írja a Népszava.

"Bár 28 éve Magyarországon élek, igazi román vagyok. Nem akartam, hogy magyar földön temessenek el. Romániába érve öngyilkos akartam lenni, de a rendőrök gyorsabbak voltak nálam. Pedig már csak két teendőm volt hátra és a búcsúlevelemet is megírtam."

photo_camera MTI Fotó: Balázs Attila

A Blikk úgy tudja, hogy az édesanyja lelövését végignéző kislányt, aki először rohant az utcára segítséget kérni, annyira sokkolták a látottak, hogy támadás óta nem beszél. A hétéves ikerpárt a lap szerint rokon vették magukhoz, távol a történtektől.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.