Pokolgépes drogleszámolás az adriai magyar turisták egyik kedvenc helyén, Kotorban

bűnügy
2016 szeptember 06., 13:09
comments 31

A montenegrói Kotor hiába idillinek tűnő, napfényes kisváros és turistaközpont a róla elnevezett öböl partján, ez a mostani bombamerénylet messze nem volt előzmény nélküli eset. A település ugyanis évek óta rivális keménydrogcsempész és -terjesztő bandák háborús színtere. Csak az elmúlt öt hónapban hat fegyveres összecsapás történt rivális bandák között, tavaly óta pedig összesen öt áldozata volt a leszámolásoknak. A hatóságok szerint a harc két rivális csoport, a település negyedeiról elnevezett Skaljari és Kavac klánok között zajlik.

A hétfői merényletben a saját házában robbantottak fel egy 28 éves férfit és 25 éves barátját.

A helyzet júniusra annyira eldurvult, hogy a montenegrói belügyminisztérium közleményében "riasztónak" nevezte a szituációt és arra figyelmeztetett, hogy veszélybe kerülhetnek az ország hagyományosan fontos turisztikai bevételei.

Kotor és a drogok azonban nem az elmúlt években találtak egymásra. Egy jó évtizede jöttek az első hírek arról, hogy Darko Saric, a Balkán egyik leghirhedtebb drogbárója a városban fektet be a turizmusba. Az egész Adria egyik legnagyobb diszkója, a kotori Maximus is Saric egyik cégéé volt. Egy belgrádi bíróság tavaly első fokon 20 évre ítélte Saricot azért, mert 2008 és 2009 között összesen több, mint öt tonna kokaint csempészett be Szerbiába a bűntársaival. A per 30 vádlottját - akik közül 14-en a rendőrség elől bújkálnak - öt hónap és 20 év közötti tételekre ítélték.

(via Balkan Insight)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.