Matolcsy az egyik Pallas-alapítvány kuratóriumába is berakta új, jógaoktató barátnőjét

bulvár
2016 szeptember 10., 05:52
comments 890

Kérdésére tájékoztatjuk, hogy Vajda Zita a Magyar Nemzeti Bankban nemzetközi szakmai titkárként dolgozott 2016. május 2-ig. Munkabére bruttó 1 730 000 Ft., nettó 1 150 450 Ft. volt. Matolcsy György magánélete, a Matolcsy-házaspár válása magánügy."

Ezt a választ kapta a Népszabadság a Magyar Nemzeti Banktól, amikor Vajda Zita javadalmazásáról tettek fel kérdéseket. Vajda Zita "nemzetközi szakmai titkár" volt az MNB-ben, de az egyik Pallas Athéné alapítvány, a PADI kuratóriumába is bekerült, sőt, még egy alapítványi cég, a Vízház Zrt. igazgatóságának is tagja. Az 1984-ben született, tehát 32 éves titkár korábban az NGM-ben is hasonló munkát végzett a 61 éves Matolcsy mellett. Matolcsy 2013 március 4-én lett MNB-elnök, Vajda Zita március 6-án már MNB-alkalmazott volt.

A Népszabadság MNB-s pletykák alapján kérdezett rá Vajda Zitára, és kapott egy olyan választ, amiből nyilvánvalóvá vált, hogy Vajda Zita személye tényleg összefüggésben áll Matolcsy György válásával. Ennek tegnap ment elébe a kormányzati sajtó, miután Riposzt beszámolt róla, hogy Matolcsy György elválik feleségétől, aki időközben Balatonakarattya polgármestere lett.

A Népszabadság szerint Vajda osztályvezetői fizetést kapott az MNB-ben, annak ellenére, hogy nem volt osztálya: "Nemzetközi szakmai titkárként Vajda Zita feladatai közé tartozott többek között felsővezetői nemzetközi tárgyalások előkészítése, nemzetközi utazások előkészítése, e tárgyalások egy részén való részvétel, valamint a nemzetközi szakirodalomban új írások, könyvek felkutatása és bemutatása a jegybanki vezetők részére" – írja az MNB.

photo_camera Balra Matolcsy György, jobbra Vajda Zita.

Annyit lehet még tudni Vajda Zitáról, hogy ashtanga jógát oktat – heti kétszer jegybanki alkalmazottaknak is –, 2012-ben fél évet Indiában töltött, amiről blogot is írt. (Népszabadság)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.