Rigók záporoznak az égből Bostonban

ÁLLAT
2016 szeptember 11., 04:19
comments 30
Ez az észak-amerikai rigóféle csapatokba verődik. Fotó: Bill Woodland / Flickr CC BY-NC-ND 2.0
photo_camera Ez az észak-amerikai rigóféle csapatokba verődik. Fotó: Bill Woodland / Flickr CC BY-NC-ND 2.0

Tucatjával záporoztak a részben döglött rigók Bostonra csütörtökön. Az összesítések szerint 47 grackle (egy észak-amerikai rigóféle) pottyant le az égből, 32 madár a helyszínen vagy a mentés során elpusztult, a maradék 15 madár az állatvédők szerint "jó állapotban" van. A túlélőket egy graftoni vadállatközpontba küldik.

A rejtélyes madárzápor okát egyelőre nem ismerik. Az, hogy a hírek szerint két macska is elpusztult, külső tényezőre, mérgezésre utal, ezért az állatvédők minden állattartót figyelmeztettek, hogy a következő napokban figyeljenek oda, mit eszik meg házikedvencük.

A hatóságok boncolásra küldték az elpusztult állatokat, ezek eredményét a jövő hétre várják. (Via The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.