Találtunk Magyarországon 10 súlyos no-go zónát

bűnügy
2016 szeptember 11., 06:14
comments 246
  • Nekik megy az adónk.
  • Elveszik a munkánkat.
  • Intoleránsak mások vallásával szemben.
  • Rettegésben tartják a békés lakosokat.
  • Ráadásul egyre több helyen érdemes vigyáznia magára a hívatlan vendégnek.

Bizony, az utóbbi években sajnos párhuzamos társadalmak jöttek létre. Mármint Magyarországon. Ugyanis vannak itt olyan települések, ahol a hívatlan vendéget nem a jó öreg magyaros vendégszeretet fogadja, hanem kötekedő rendőr, zaklató aktivista vagy egyáltalán senki, jobb, ha hamar lelécel, vagy egyszerűen oda sem engedik. Ez Magyarország 10 legsúlyosabb no-go zónája, ahol világos az üzenet: „Ne. Gyertek.”

1. Cinege utca

Itt áll a miniszterelnök háza, évek óta tilos itt tüntetni, még egy sajtótájékoztatóért is bírság jár. Jobb, ha messzire elkerülöd.

2. Parlament

Eredeti fotó: Balogh Zoltán / MTI
photo_camera Eredeti fotó: Balogh Zoltán / MTI

3. Bálna

Eredeti fotó: Tuba Zoltán / Képszerkesztőség
photo_camera Eredeti fotó: Tuba Zoltán / Képszerkesztőség

2014-ben a 444, a Cink, az Index, az Origo és HVG is bojkottálta a Fidesz és a DK választási rendezvényét, mert több sajtóorgánumot nem voltak hajlandóak beengedni.

4. Felcsút

A magyar no-go zónák Molenbeekje, ahol semmi keresnivalója az idegeneknek. A 444-et például évek óta nem engedik be a felcsúti stadionba, és egyszer a drónját is elvették itt a rendőrök.

Ferenczi Krisztina újságíró így írt a törvényen kívüli településről: „Kezdetben az őröknek, később a munkásoknak is utasításba adták, hogy zavarjanak el, ha a helyszínen meglátnak… Megtörtént, hogy az autómban ülve és az ablakon át próbálták kiverni a kezemből a telefont, amivel fényképeztem – mondván: azonnal hagyjam abba a fotózást. Az is előfordult, hogy Felcsútra kocsival éppen megérkezve egyszerre öt rendőr »üdvözölt« az ott várakozó rendőrségi kisbuszból.”

photo_camera Ez annyira no-go, hogy még Google Street View-n sem tudsz körülnézni

A magyar kormány úgy tűnik, továbbra sem tudja kezelni a helyzetet: a közelmúltban rendőrök motozták meg Hadházy Ákost, az LMP társelnökét és a német RTL tudósítóit, akik a felcsúti kisvasútról forgattak.

5. Hatvanpuszta

Ahogy a 444-ét Felcsúton, úgy Gulyás Márton aktivista drónját is elvették a rendőrök, de az övét Hatvanpusztán, ahol a rejtélyes Orbán-birtokot filmezte.

6. Bicske

A Direkt36 újságírója elment Bicskére, hogy a földhivatalban megnézze a nyilvános felcsúti földadatokat, de ezt nem engedték neki, mondván: túl sokat érdeklődtek a Felcsút környéki földek tulajdonosai után, ezért egyelőre nem nézhetnek meg több tulajdoni lapot. Ezt később megerősítették: „Az ingatlanügyi hatóságnak kötelessége megakadályozni a személyes adatok tömeges megszerzését.”

7. Balatonfüred

Eredeti fotó: Botos Tamás / 444
photo_camera Eredeti fotó: Botos Tamás / 444

A héten a balatonfüredi Hotel Füredben tartották a Fidesz évadnyitó frakcióülését, de mielőtt megérkeztek volna a vezető politikusok, a rendőrök máris elkezdték arrébb terelni a szálloda előtti közterületen tudósító újságírókat, majd Juhász Pétert és az Együtt aktivistáit is el akarták küldeni. Arra hivatkoztak, hogy már valaki más kapott területfoglalási engedélyt ugyanoda, de nem mondták meg, ki, és nem is mutatták meg a náluk lévő, állítólag erről szóló papírt, így Juhászék megtartották a sajtótájékoztatójukat, és a rendőrök sem léptek közbe.

8. Veszprém

Eredeti fotó: Csendesmark / Wikipedia
photo_camera Eredeti fotó: Csendesmark / Wikipedia

5 perccel azután, hogy a Népszabadság újságírói elcsípték egy interjúra a Fidesz stratégiai koordinátorát, Kubatov Gábort, máris rendőrök jelentek meg mellettük, és igazoltatták őket. Navracsics Tibor EU-biztos (mellesleg egykori igazságügyi miniszter) azt mondta, teljesen oké az idegesítő emberekre ráhívni a rendőrséget.

9. Miskolc

Eredeti fotó: Vajda János / MTI
photo_camera Eredeti fotó: Vajda János / MTI

A Gyermekétkeztetési Alapítvány ételt akart osztani Miskolcon, mire a polgármester megkérte őket, hogy máshol tartsanak ilyen akciót, mert az ő városában nincs szükség arra, hogy meleg ételt osszanak az éhező gyerekeknek. Az ételosztást ennek ellenére megtartották, és rengetegen álltak sorba az ételért. Kriza Ákos fel volt háborodva, hogy az éhes miskolciak letaposták a rózsákat, és több százezres kárt okoztak. (Képek a pusztításról.) Ezután az evangélikusok a Fidesz képviselőjével persze nyugodtan oszthattak ételt a városban.

+1. Érpatak

Ez ugyan nem a kormány műve, de a kis településen hasonló megy kicsiben: fenyegették és autókkal üldözték az Átlátszó munkatársát Érpatakon.

link Forrás

A menekülteknek persze az egész ország egy nagy no-go zóna. Ide ne jöjjenek no-go zónát csinálni!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.