Matolcsy barátnője jobban keresett a jegybanknál titkárnőként, mintha főosztályvezető lett volna

politika
2016 szeptember 12., 05:53
comments 391

Az Magyar Nemzeti Bank honlapján feltüntetett főosztályvezetők kétharmada kevesebbet keresett, mint Matolcsy György új barátnője, aki „nemzetközi szakmai titkárként” dolgozott a jegybankelnök mellett. A Népszabadság szerint alig van olyan alkalmazottja az MNB-nek, aki többet keresett volna Vajda Zitánál.

photo_camera Matolcsy György és Vajda Zita.

A jegybank azt közölte a lappal, hogy a korábban jógaoktatóként dolgozó Vajda Zita havi bruttó munkabére 1,73 millió forint volt. Ennél a június végi állapotot mutató adatok szerint még a cégjegyzésre jogosult, vezetői pozícióban, esetleg tanácsadóként dolgozó 116 személy között is van 83 olyan munkatárs, akik kevesebbet kerestek Matolcsy barátnőjénél. A honlapon feltüntetett főosztályvezetők kétharmada is kevesebbet vitt haza, mint ő.

A jegybankban az alkalmazottak létszáma június végén 1307 volt, így a lap szerint Vajda Zita simán a legjobban fizetett 4-5 százalékba tartozhatott.

Vajda Zita 2016 májusáig dolgozott Matolcsy György mellett.

Ráadásul a Vajda Zita Vajda Zita édesanyját, Vajda Péternét foglalkoztató cég (Dokumat Kft.) mind a hat Matolcsy-alapítvánnyal szerződésben állt. Mivel a Dokumat kft. árbevétele mindössze hatvanmillió forint volt tavaly, esélyes, hogy sok más bevételi forrása ennek a cégnek sincs az MNB-s alapítványokon kívül.

Egyébként Vajda Péterné könyvelőként saját kezűleg készített három alapítványi beszámolót 2014-ben: a PADOC, a PAGEO és a PADMA tavalyelőtti beszámolóinak is ő a készítője.

Vajda Zita testvére, Vajda Kitti két trafikcégben is érdekelt volt, az egyiket közvetlenül azelőtt alapították, ahogy a kormány átrendezte a dohánypiacot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.