Mészáros Lőrinc-közelbe került a gigantikus biatorbágyi szellemváros (is)

gazdaság
2016 szeptember 13., 10:21
comments 60

A Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester vállalatbirodalmával gyakorlatilag összenőtt Szíjj László-féle vállalatbirodalom megvette annak a cégnek a tevékenységéhez szükséges eszközeit, ami korábban megszerezte az M1-es mellett éktelenkedő, óriási beton szellemvárost.

A GVH tegnap "sommás eljárásban", egyszerűsített döntéssel engedélyezte az vállalkozásrész megvásárlását. A konkrét tranzakció úgy néz ki, hogy Szíjj érdekeltségei, a Vakond Via Kft., a Hódaszfalt Zrt. és a Hódút Freeway Kft. megvásárolja a Lavinamix Kft. építőipari eszközeit. Ehhez a vállalkozásrészhez szükséges a GVH engedélye.

A Lavinamix korábban a felszámolási eljárás során, tartozásai fejében szerezte meg a budaörsi Tópark fejlesztést, ingatlanostul, félkész épületestül. Később – talán a CSOK-hírek hatására – bejelentették, hogy folytatják az ingatlanfejlesztést, és már hozzá is kezdtek az egyik épület kivitelezéséhez. A Lavinamix tavaly közel 14 milliárd forintos árbevételt ért el.

A vevő Szíjj László érdekcsoport – feltehetőleg a központi cég, a Duna Aszfalt gigantikus osztalékbevételei felhasználásával – egyre több szálon jelenik meg a magyar gazdaságban. Érdemben nem cáfolt hírek szerint egy tőkealapon keresztül Szíjj szerezte meg az MKB Bank jelentős részét, a legfrissebb hírek szerint a Mediaworks vevőjeként is jelentkezett egyik érdekeltségével. A tiszakécskei Szíjjról azt kell tudni, hogy a Simicska utáni idők legnagyobb építőipari közbeszerzési nyertese, és ez év óta már közös vállalkozásai is vannak Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesterrel. Mészáros Lőrinc lányának férje Szíjj egyik leányvállalatában ügyvezető.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.