Voldemortnak sikerült akkora balhéba kevernie magát, hogy Orbán név szerint emlegette

politika
2016 szeptember 13., 08:31
photo_camera Így érkezett Rogán a frakcióülésre. Kép: Bodnár Boglárka, MTI

A hvg.hu hozott ki belső részleteket a Fidesz múlt heti balatonfüredi frakcióüléséről, azon belül is főleg Orbán Viktor politikai vitaindító beszédéről.

Orbán helyzetértékelése alapvetően pozitív volt, de szó esett azért a kellemetlen ügyekről is.

A hvg.hu forrásai szerint Orbán is elismerte, hogy jogosak a felvetések arról, hogy a Fidesz már nem olyan "szerethető", mint régen, de szerinte ennek nincs túl nagy jelentősége, minden párt elkopik bizonyos mértékig hat év kormányzás után.

"Lehet, hogy a Fidesz egyeseknél elveszti az erős érzelmi kötődést, de attól még a pártra fognak szavazni" - mondta állítólag Orbán.

photo_camera Mengyi a parlamentben. Kép: Botos Tamás

Az ilyen megbeszéléseken jellemzően nem repkednek a konkrét nevek - Habony Árpád, Mészáros Lőrinc, Farkas Flórián és a többiek helyett csak "bizonyos ügyeket" szokás emlegetni. Ezért is érdekes, hogy a hvg.hu szerint Orbán külön kitért M. Voldemortra, és azt mondta:

"Roland példája is azt mutatja, hogy akármit is tesz, mindenki saját magáért felelős."

Ami üzenet lehetett a képviselőknek, hogy van akkora balhé, ami után a párt már nem védi meg az embereit.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.