Az Országos Roma Önkormányzat több munkatársát is kihallgatja a NAV

bűnügy
2016 szeptember 19., 13:38
comments 75

Kihallgatja szeptember végén a Nemzeti Adó- és Vámhatóság (NAV) az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) több munkatárást - közölte a hatóság hétfőn az MTI-vel.

Az MTI azt követően kérdezte meg a NAV-ot, hogy az ATV azt írta a honlapján, hogy 150-200 embert idézett be a NAV szeptember végére. A kihallgatásra a cikk szerint nem csak az önkormányzat képviselőit, hanem családtagokat és külsősöket is beidéztek. A portál szerint főként a Híd a munka világába program pénzköltéseit vizsgálja a hivatal.

A NAV az MTI megkeresésére azt írta: az ügyben a NAV Bűnügyi Főigazgatósága Központi Nyomozó Főosztályán folyik nyomozás.

A pénzügyi nyomozók több (tömegesnek nem mondható) tanúkihallgatást terveznek szeptember 28-án. Többet a folyamatban lévő nyomozásra hivatkozva nem közöltek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.