Rogán Andy Vajnával és Pápa Marianne-nal vágna vissza Portikért Juhásznak

bűnügy
2016 szeptember 19., 10:37
comments 109

Megérkezett Rogán Antalék válasza a Juhász Péter elleni személyiségi jogi perük nyári fordulatára, Portik Tamás tanúmeghallgatására.

Portik tanúként sok mindenről beszélt, a per szempontjából a leglényegesebb állításai ezek voltak:

  • személyesen ismeri Rogán Antalt, akivel például Andy Vajna étterme, a Nobu megnyitóján is találkozott;
  • együtt élt Pápa Marianne-nal, Habony Árpád nagynénjével, az ötödik kerületi ingatlanbiznisz egyik kedvezményezettjével, aki pár hónap alatt 50 millió forintot keresett egy kedvezményesen megvásárolt ingatlannal;
  • tízmillió forintnyi eurót vitt Rogán Antalnak egy belvárosi Fidesz-irodába.
link Forrás

A vádakra válaszul Rogán jogi képviselője most tanúként idézte be Andy Vajnát és Pápa Marianne-t. Előbbinek csak azt kell bizonyítania, hogy Portik Tamás nem ismeri Rogán Antalt - arról fényképfelvétel is készült, hogy Portik ott volt a Nobu megnyitóján, úgyhogy azt nehéz lenne tagadni. Pápa Marianne-nak pedig arról kéne nyilatkoznia, hogy nem is élt együtt Portik Tamással, pedig Kocsis Máté VIII. kerületi polgármester egy korábbi nyilatkozata szerint Pápa "Portik élettársa, Portikot mellőle vitték el a rendőrök".

Na, ez utóbbi állítást cáfolandó Rogánék beidézték Felhősi László rendőralezredest is, aki Portik elfogásakor a kommandósokat vezényelte. Neki emellett arról is nyilatkoznia kéne, hogy a rendőrség tudomása szerint üzletelt-e Rogán Portik Tamással.

Ez utóbbi már túltolásnak tűnik annak fényében, hogy még a Portik ügyében nyomozó NNI-t is nyilatkoztatták, ami meglepetésre készségesen és írásban ismerte el, hogy a Portik Tamás ellen folytatott nyomozás során nem merült fel arra vonatkozó adat, hogy Portik és Pápa élettársak lettek volna, sem arra, hogy Portik és Rogán ismerték egymást.

Rogán jogi képviselője emellett beidézett még két személyt, mert, idézem,

"[f]ent nevezett két tanú a Belvárosi Fidesz Irodában tartózkodott (2008-tól), így a Portik Tamás által e körben elmondottakra tud nyilatkozni".

Indítványában Rogán képviselője emellett még a belvárosi ingatlanügyekben augusztusban született, a nyomozást bűncselekmény hiányában megszüntető furácska határozatot is hivatkozza. Azt a határozatot, amiben a rendőrség által felkért ingatlanszakértő még annál a 75 milliónál is olcsóbbra értékelte a Pápa Marianne-nak kedvezményesen eladott Károly körúti ingatlant, amennyire a kerületi értékbecslő - pedig annak a korabeli piaci értékéről viszonylag pontos adataink vannak, lévén azt Pápa hét hónappal az adásvétel után 102 millióért értékesítette.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.