Dráma: egy 17 éves amerikai lány hozzáért egy söröspohárhoz

külföld
2016 szeptember 20., 07:01

Kirúghatják középiskolájából azt a 17 éves amerikai lányt, akit még szeptember 11-én állítottak elő a Jacksonville Jaguars stadionjánál az NFL nyitófordulója után.

Képünk illusztráció, nem a Jacksonville Jaguars, hanem a Florida-Georgia egyetemi futballmeccs alatt készült a stadion parkolójában, ahol amerikai szokás szerint nagyot buliznak azok, akik a stadionba már nem fértek be. Ilyenkor népszerű játék a képen is látható beerpong - a most előállított lány is egy ilyen asztalon pakolt volna arrébb egy poharat. Sam Greenwood/Getty Images
photo_camera Képünk illusztráció, nem a Jacksonville Jaguars, hanem a Florida-Georgia egyetemi futballmeccs alatt készült a stadion parkolójában, ahol amerikai szokás szerint nagyot buliznak azok, akik a stadionba már nem fértek be. Ilyenkor népszerű játék a képen is látható beerpong - a most előállított lány is egy ilyen asztalon pakolt volna arrébb egy poharat. Sam Greenwood/Getty Images

A lány mérhetetlen, a hatósági fellépésre alapot adó bűne az volt, hogy a meccs után a stadion környékén bulizó szurkolók közé vegyülve

hozzáért egy söröspohárhoz.

Nem viccelek. Rick Block, a lány családjának jogi képviselője szerint a floridai Alkoholos Italok és Dohánytermékek Osztályának éber ügynöke konkrétan azzal vádolták a lányt, hogy a söröspohárhoz hozzáréve birtokba vette az alkoholt, márpedig a törvények alapján kiskorú nemhogy nem ihat, de nem is birtokolhat alkoholt. Block szerint azt az ügynök is elismerte, hogy a lány nem ivott.

Az ügynök ezután azzal fenyegette a lányt, hogy ha nem írja alá a szabálysértési végzést, 72 órára lecsukhatják. A lány aláírta a papírt, amit a hatóságok 24 órán belül megküldtek a gimnáziumának is, ahonnan most ezért ki is rúghatják. (Via News4JAX)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.