18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Látszólag minden ok nélkül lőttek agyon egy négygyerekes apát a tulsai rendőrök

külföld
2016 szeptember 20., 04:51
comments 309

Tiffany Crutcher szerint bátyjának, a 40 éves Terrence-nek a rendőrök gondatlansága, hozzá nem értése és érzéketlensége miatt kellett meghalnia, illetve azért, mert a rendőrök szerint "nagydarab rosszfiú volt". A négygyermekes, 40 éves férfit még pénteken este lőtték agyon az oklahomai Tulsa közelében, miután terepjárójával elakadt az úton hazafele. A helyi közösségi főiskola zenekedvelőknek tartott órájáról tartott hazafele, amikor a rendőrök lelőtték.

link Forrás

Bár a tulsai rendőrség eredeti közleménye szerint Crutcher nem működött együtt a rendőrökkel, és nem volt hajlandó felszólításra megadni magát, az esetről nyilvánosságra hozott rendőrségi videók - egy helikopter, illetve az egyik rendőrautó fedélzeti kamerájának felvételei - ezt cáfolni látszanak. A most nyilvánosságra hozott felvételek alapján Crutcher a rendőrök utasításának megfelelően feltett kézzel, lassan gyalogolt vissza az autójához, majd megállt a vezetőülés melletti autónál.

A helikopteres felvételeken ennél a pontnál az egyik rendőr közli, hogy Crutcher "rosszfiúnak látszi, aki valamire készül". Crutchert ekkor az egyik rendőr sokkolóval, egy másik pedig éles lőfegyverrel lövi meg. A helikopteres felvételen látszik, hogy pólója jobb oldala vérbe borul.

link Forrás

A tulsai rendőrség szóvivője, Jeanne MacKenzie sajtótájékoztatóján nem kívánta kommentálni a történteket. "Nem ismerem a részleteket" - felelte arra, hogy a felvételek alapján Crutcher nem állt ellen. A tulsai rendőrfőnök, aki állítása szerint "nagyon felkavarónak" találta a felvételeket, az esetet minden részletében ki fogják vizsgálni. "Megígérhetem, hogy igazságot teszünk ebben az ügyben. Biztosítani akarom közösségünket, és biztosítani akarom nemzetünk minden polgárát, akik nyomon fogják követni ezt, hogy ki fogjuk deríteni az igazságot, pont" - mondta Chuck Jordan rendőrfőnök, akinek már nem ez az első ilyen esete:

áprilisban ugyanebben a megyében egy önkéntes rendőr már agyonlőtt egy fegyvertelen feketét, őt végül a bíróság emberölés miatt négy év börtönre ítélte.

A felvételek alapján már azonosították a két rendőrt, Betty Shelbyt, aki a lövéseket adta le, és Tyler Turnbought, aki sokkolózott. Mindkettejüket felfüggesztették a vizsgálat idejére. (Via Quarz)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.