Simonka attól fél, hogy a lányát elveszi egy muszlim harmadik feleségnek

POLITIKA
2016 szeptember 21., 05:36
comments 352
photo_camera Simonka György. Kép: A képviselő Facebook-oldala

Nyilvánosság elé állt a fideszes képviselő, Simonka György, akiről azt írta az Index, hogy házkutatást tartottak újkígyósi házánál miután képbe került a Mengyi Roland-féle korrupciós ügyben. Az LMP-s Hadházy Ákos szerint ugyanaz a pályázatíró cég, a Public Sector Kft. dolgozott Dél-Békésben, mint amelyik Mengyi pályázatainál.

A nyilvánosság oka, ahogy legutóbb Mengyi esetében, természetesen most is egy migránsfórum volt. A mezőkovácsházi művelődési központban a Népszabadság riportja szerint azt mondta, nem volt nála házkutatás, politikai lejáratásnak minősítette az ügyet. (A házkutatás tényét az ügyészség nem cáfolta.) De azért előkerült az is, hogy az újkígyósi ház, amiben lakik, nincs benne a vagyonnyilatkozatában.

Minderről persze a fórum előtti sajtótájékoztatón kérdezték, maga az esemény már másról szól. Például arról, hogy Simonka a Népszabadság cikke szerint "esténként minden idegszálával arra törekszik, hogy hazaérjen a gyermekeivel való közös imádkozásra", és

"amikor összebújva imádkoznak négy és fél éves fiával és másfél éves lányával, időnként arra gondol lehet, hogy 15 év múlva az ő kicsi lányát elviszi egy muszlim ember harmadik feleségnek."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.