Elmondja az NVI, hogyan lehet olvasónk a névjegyzékben is, meg nem is

POLITIKA
2016 szeptember 22., 10:43
comments 73

Szerdán írtuk meg, hogy egy Angliában élő olvasónk kérte, hogy az október 2-i népszavazáshoz vegyék fel a külföldről levélben szavazók névjegyzékébe, aztán egyszerre két értesítést kapott a Nemzeti Választási Irodától. Az egyik szerint minden oké, felvették a névjegyzékbe, a másik szerint viszont nem vették fel, mert nem közölte, hogy hol akarja átvenni a szavazólapját:

Az NVI-nél utánajártak, hogy mi történhetett, és erre jutottak:

"A cikk azt sugallja, hogy egy választópolgár egy kérelmet beadott, amelyre két, egymástól eltérő választ kapott. Ezzel szemben a valóság az, hogy – az NVI számára ismeretken okból – a választópolgár két különböző időpontban két különböző kérelmet adott be, amelyekben kérte felvételét a levélben szavazók névjegyzékébe.

Az első kérelem megfelelt a törvényi előírásoknak, így bekerült a levélben szavazók jegyzékébe.

A később benyújtott kérelme hiányos volt. Így ez a kérelem elutasításra került.

Fontos azt hangsúlyozni: még ha a második kérelme hibátlanul lett volna kitöltve, az akkor is el lett volna utasítva, mivel mindenki csak egyszer szerepelhet a névjegyzékben.

Vagyis a Nemzeti Választási Irodát a cikk állításával ellentétben nem zavarta össze a két kérelem, hanem helyesen döntött: az első kérelmet jóváhagyta, a másodikat elutasította."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.