Németországban mostantól illegális koton nélkül prostituálttal szexelni

külföld
2016 szeptember 24., 09:27
comments 159

A német parlament elfogadott egy új jogszabályt, ami lényegében megtiltja, hogy a prostituáltakkal létesített, óvszer nélküli szexuális kapcsolatot.

Koton nélküli szexet reklámozni is tilos az új törvény szerint, és a bordélyházak tulajdonosainak kötelező felhívni a vendégeik figyelmét az új jogszabályra.

A törvény indoklása szerint az óvszeres szex előírásával elsősorban a prostituáltak egészségét akarják védeni a politikusok. A vendégek egészsége érdekében a prostituáltaknak már eddig is meghatározott időközönként teljes egészségügyi kivizsgáláson kellett részt venniük.

Fotó: AFP / Michal Cizek
photo_camera Bordély a cseh-német határon (AFP PHOTO MICHAL CIZEK)

Németországban 2002 óta legális a prostitúció, de az ország sokat küzd azzal, hogy az üzletágban még a kifehérítés után is komoly maradt a bűnözői körök befolyása. gyakran merülnek fel a nagy bordélyházak ellen emberkereskedelemmel kapcsolatos vádak is. (Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.