A tűzszerzész szakértő szerint nem gázrobbanás volt a körúton

bűnügy
2016 szeptember 25., 09:35
comments 152
Helyszínelők kutatnak a bomba maradványai után a Teréz körúton 2016. szeptember 25-én délelőtt. MTI Fotó: Lakatos Péter
photo_camera Helyszínelők kutatnak a bomba maradványai után a Teréz körúton 2016. szeptember 25-én délelőtt. MTI Fotó: Lakatos Péter

"Egyértelműen nem gázrobbanás történt a Teréz körúton szombat éjjel, egészen bizonyos, hogy robbanószerkezet robbant fel" - mondta az M1 déli hírműsorában Ladocsi Attila igazságügyi tűzszerész szakértő.

Erre a robbanás környezetében keletkezett elváltozások, károk, a kirakatüveg környékének sérülései valamint a falmaradványok alapján következtetett, amelyek szerinte egyértelműen nagyobb mennyiségű robbanóanyag robbanására utalnak.

Szerinte az is kizárható, hogy csőbomba robbant volna, mert az sokkal kisebb károkat okozott volna. "Láthatóan nem csőbomba, hanem más, házi készítésű szerkezet robbant fel" - mondta.

Ladocsi csak megkérdezett szakértőként, nem pedig hivatalosan nyilatkozott. A rendőrség hivatalos tájékoztatása szerint a Teréz körúton

ismeretlen eredetű robbanás

történt. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.