43 év után derült ki, hogy tévedésből ül tolószékben

Tbg
Egészségügy
2016 szeptember 26., 12:14
comments 50

A 61 éves Rufino Borrego nemrégiben tanult meg járni. Azért csak most, mert 13 évesen izomsorvadással diagnosztizálták, ám mint 43 évvel később kiderült, tévesen.

A férfi nem izomsorvadásban, hanem egy ritka betegségben, súlyos izomgyengeségben szenved, amely manapság már könnyen kezelhető.

link Forrás

Ennek megfelelően a férfi ma már két lábon jár-kel, és elhagyta a 43 éven át midennapi társának tekintett tolószéket.

„Azt hittük, valami csoda történt” – mesélte az egyik alandroali kávézó tulajdonosa a portugál Jornal de Noticias lapnak, miután meglátta Borrego bácsit szék nélkül közlekedni.

„Csak szeretném az életemet” – reagált a meggyógyult férfi a lapnak, amikor arról kérdezték, neheztel-e a téves diagnózist felállító kórházra. Mint mondta, nagyon nem is tudna, a most felfedezett betegséget akkoriban még nem ismerték. (AFP/Yahoo)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.