Hivatalosan is leváltották Jeszenszky Gézát

POLITIKA
2016 szeptember 27., 17:42
comments 140

Áder János felmentette Jeszenszky Gézát „Magyarország oslói nagykövetségének a vezetésére, valamint Magyarországnak az Izlandi Köztársaságban való képviseletére kapott megbízása alól”, és rendkívüli és meghatalmazott nagykövetként Sikó Annát nevezte ki – derült ki a Magyar Közlönyből, ami ma hirdette ki a tavaly szeptemberben kelt határozatot:

Jeszenszky távozása az oslói követségről már két éve eldőlt, de sokáig nem találtak megfelelő utódot.

Jeszenszky Géza egy korábbi állomáshelyéről távozóban. Fotó: <a href="http://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A1jl:Clintonnal.jpg" target="_blank">Jeszenszky Géza / Wikimedia Commons</a>
photo_camera Jeszenszky Géza egy korábbi állomáshelyéről távozóban (Fotó: Jeszenszky Géza / Wikimedia Commons)

Jeszenszky utoljára 3 hete szólalt meg nyilvánosan politikai ügyben: azt mondta, szerinte túlzó és részben téves, de alapvetően jogos kritikát fogalmazott meg Samantha Power amerikai ENSZ-nagykövet, amikor Bayer Zsoltról beszélt. A szándék érthető, Bayer Zsolt stílusát és megnyilvánulását, és így a kitüntetést elítélem, szerencsétlennek tartom – mondta akkor Jeszenszky.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.