Milliárdok szakadnak az aktívan kikapcsolódók nyakába

politika
2016 szeptember 27., 04:36
comments 24

Az eddig a stadionépítésbe menő pénzek ezentúl az aktív szabadidős tevékenységek fejlesztésére mennek – mondta az VS és a természetjáró.hu szerint Révész Márius Dobogókőn, a Magyar Természetjáró Szövetség rendezvényén, a magyar természetjárók napján.

"Miniszterelnök úr azt mondta nekem, hogy nagyvonalúan és bátran gondolkozzak, lassan a stadionépítési program véget ér, és azokat a forrásokat, amiket eddig erre a területre szánt, azt gondolja, hogy ezentúl az aktív kikapcsolódás fejlesztésére kell fordítani" – mondta. Orbán szerint nem csak régi turistaházakat kell felújítani, hanem újakat is építeni kell, tolmácsolta Révész a felsőbb utasításokat. Révész beszélt még tízmilliárd forint elkölthető uniós forrásról is.

Milliárdok szakadnak tehát az aktívan kikapcsolódók nyakába. Ez főként természetjárást jelent, de ezen kívül biciklizést, lovaglást, vitorlázást is.

photo_camera Garancsi István és Révész Máriusz. Forrás: termeszetjaro.hu

Ez öröm lehet például a Magyar Természetjáró Szövetség elnökének, Garancsi Istvánnak is, aki egyszer már helyzetbe hozta testvérét a galyatetői turistaház felújítására kiírt közbeszerzésnél. Garancsi István évekkel ezelőtt hegyet mászott Orbán Viktorral, azóta gőzhengerként aratja a sikert a gazdaság minden területén a magasépítéstől kezdve a pénzügyi szektoron át az energetikáig és az agráriumig.

Orbán Viktor miniszterelnök és Garancsi István, a Magyar Természetjáró Szövetség elnöke kezet fog egy együttműködési megállapodás aláírása után az Eötvös Loránd turistaház előtt, Dobogókőn 2013. július 3-án.
photo_camera Orbán Viktor miniszterelnök és Garancsi István, a Magyar Természetjáró Szövetség elnöke kezet fog egy együttműködési megállapodás aláírása után az Eötvös Loránd turistaház előtt, Dobogókőn 2013. július 3-án. (Fotó: Beliczay László / MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.