Csak a Nemzetbiztonsági Bizottság következő ülésén árulja el a belügy, hogy lesz-e titkosszolgálati átvilágítás a civilek ellen

POLITIKA
2016 szeptember 28., 08:35
comments 129

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke nemrég egy interjúban beszélt arról, hogy nemrég összegyűjtötte a „Soros-hálózattal együttműködő szervezetek nevét”, majd a Nemzetbiztonsági Bizottsághoz és a titkosszolgálatokhoz fordult, mert azt szeretné, ha átvilágítanák őket. Arról beszélt, 22 olyan szervezetről tud a DC Leaks alapján, akik szerint beálltak a milliárdos által működtetett „kampánygépezetbe”.

Megkérdeztük a Belügyminisztériumot, hogy valóban érkezett-e ilyen kérés a titkosszolgálatokhoz, ha igen, melyik szervezeteket akarják átvilágítani.

A kérdéseinkre a Belügyminisztérium csak a szűkszavúan válaszolt:

„Tekintettel arra, hogy Németh Szilárd országgyűlési képviselő úr, a Nemzetbiztonsági Bizottság alelnöke a Bizottság zárt ülésén fogalmazta meg kezdeményezését, a Belügyminisztérium elsőként a Nemzetbiztonsági Bizottságot kívánja tájékoztatni.”

Ebből legalább azt biztosan kiderül, hogy Németh Szilárd nem csak bolondozott az interjúban, hanem tényleg felkérte a titkosszolgálatokat, hogy mozduljanak rá a civilekre. Ezek szerint csak a bizottság következő ülésén derül ki, hogy nekilátnak-e az átvilágításnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.