Üzleti titok a letelepedési kötvényből hatalmasat szakító cégek tevékenysége

POLITIKA
2016 szeptember 28., 11:23
comments 97

Azt már régebb óta lehet tudni, hogy Rogán Antal ismerősei elképesztően jól járnak a legtelepedési kötvényekkel, már az is kezd világossá válni, hogy az állami viszont nagyot bukik rajta.

Demeter Márta MSZP-s képviselő gondolta azt, hogy tájékoztatást kérne az offshore-hátterű cégek működéséről. Azt a kormány korábban elárulta, hogy 2016. augusztus 31-ig 3915 személy számára összesen 12299 darab letelepedési államkötvényt jegyeztek le.

Az MSZP-s képviselő arra volt kiváncsi, hogy ebből a 12299 kötvényből

  • hány személy számára
  • mekkora névértékben
  • mekkora ellenérték fejében
  • hány darabot

vásároltak a több tízmilliárdos haszonnal dolgozó vállalkozások.

De Tállai András államtitkár csírájában fojtotta el a próbálkozást, szerinte ugyanis

„az Államadósság Kezelő Központ Zrt.-vel kötött szerződések részét képező adatok üzleti titoknak minősülnek”.

Megemlítésre érdemes apró kis részlet, hogy ugyanez a Tállai András a parlamentben kedden az Andy Vajna cégét helyzetbe hozó, villámgyorsan beterjesztett és elfogadott online szerencsejátékról szóló törvénymódosítás vitájában megdöbbentőnek nevezte, hogy az ellenzéki képviselők nem támogatnak egy olyan törvényjavaslatot, amely alapján külföldi tulajdonú vállalkozások helyett magyar tulajdonú, Magyarországon adózó cégek szerveznék az online szerencsejátékot.

Merthogy Tállai államtitkár szerinte ezzel az ellenzéki pártok azt támogatják, hogy továbbra is láthatatlan tulajdonosú cégek szervezhessenek szerencsejátékot, amik nem Magyarországon fizetnek adót és nem itt hoznak létre munkahelyeket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.