1,3 milliós bírósági csekket kapott a fagyállós gazda

bűnügy
2016 október 01., 05:20
comments 152

Vajtai Pál, a fagyállós gazdaként elhíresült férfi, aki fagyállót kevert a meggyborába, mert tudta, hogy azt dézsmálják. Ennek következében egy ember meghalt, öten kórházba kerültek, de a gazda börtönbüntetést nem, csak felfüggesztettet kapott.

A büntetőügyi eljárás 1,3 forintos költségeit viszont neki kellene megfizetnie.

A Budapesti Környéki Törvényszék összesen 15 napot adott neki, hogy rendezze a tartozást, utána jön a végrehajtó. A gazda teljesen tanácstalan, nem tudja kifizetni.

„Ekkora csekkem még sosem volt. Teljesen el vagyok keseredve, nem értem, hogyan jöhetett ki ez a végösszeg”

– mondta el a Blikknek.

Vajtai Pál egyrészt azt reméli, hogy támogatói, például ennek a 203 fős Facebook-oldalnak a lájkolói segítenek rajta. A borba fagyállót keverő férfi abban is gondolkodik, hogy árverésre bocsátja megmaradt borait.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.