Kábé ötven embert sikerült összeterelni az m1-híradóban többször is beharangozott családi kvótaellenes demonstrációra

POLITIKA
2016 október 01., 10:05
comments 131

[HELYREIGAZÍTÁS: Az MTI szerint százan (100) voltak a rendezvényen. Úgy fotózták a biztonság kedvéért, hogy sokkal többnek tűnjön:]

photo_camera MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Séta a családok szabadságáért címmel rendeztek ma a Váci utcába csendes demonstrációt a vasárnapi kvótanépszavazás miatt.

A Fiatal Családosok Klubjának (FICSAK) tagjai ellenzik a kötelező betelepítési kvótát, azt, hogy mások akarják megmondani, hogy kikkel éljünk együtt. A legális úton hozzánk érkező menekülteknek segítséget kell nyújtani, de gátat kell szabnunk a Magyarország sorsát, fennmaradását fenyegető tömeges gazdasági bevándorlásnak!

– írták az eseményről.

Az eseményt napok óta félperces hírblokkokban promózta az m1, úgy tűnik, kevés sikerrel. Helyszíni tudósítónk, Horváth Bence három perccel a kezdés előtt tizenkét résztvevőt számolt össze.

A rendezvény után befutó résztvevőkkel és a sajtóval együtt összesen ötven ember lehetett az utcán. A Facebookon egyébként 41-en nyomtak a goingra, ez ahhoz képest nem is rossz arány.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.