Megtiltották a vasárnapra meghirdetett felcsúti közös videózást

POLITIKA
2016 október 01., 07:00
comments 149

K. G.-né magánszemély tett panaszt a Nemzeti Választási Bizottságnál amiatt, hogy a Civil Ellenzéki Kerekasztal vasárnapra „Nem szavazok az Unió ellen!” címmel hirdetett „Felcsúti videós sétát a gyűlölet ellen!”.

K. G.-né szerint a Facebookon többen is csatlakoztak az eseményhez (szombat reggeli állapot szerint 332-en), amit a szervezők úgy hirdettek meg, hogy a gyűlöletkeltő és „értelmetlenül aljas” népszavazás helyett "Gyere velünk október másodikán 11 órára, a felcsúti kisvasút állomásra, és közösen videózzuk le az egész települést! Hozz magaddal kamerát, okostelefont, ipadot, és filmezz le mindent!"

A Nemzeti Választási Bizottság szerint egyértelműen választási gyűlésről van szó, ami tilos a szavazás napján, ezért

  • felhívta a szervezőt arra, hogy 2016. október 2-án választási gyűlés tartásától tartózkodjon
  • valamint eltiltotta a további jogszabálysértéstől
  • bírság kiszabását nem tartotta indokoltnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.